Niet pluis: In deze module uit de ‘Kap op weg’ training gaat het over het zogenaamde onderbuikgevoel, ken je dat? Dat je niet precies kan aangeven wat er niet klopt, maar waar je wel mee in je maag blijft zitten. Wat moet en kun je met dat onderbuikgevoel? Wat is je taak als vrijwilliger voor wat betreft het signaleren van bv. huiselijk geweld, ontspoorde mantelzorg, financieel misbruik of iemand die steeds vergeetachtiger wordt? Dat ‘Niet pluis gevoel’ wordt verder toegelicht.

De training ‘Kap op weg’ wordt je door de Kap aangeboden om je op weg te helpen in je vrijwilligerswerk. De training geeft je extra handvatten om het vrijwilligerswerk zo plezierig mogelijk te laten verlopen.
Tijdens deze training komen onderwerpen aan de orde waar jij zoal mee te maken kunt krijgen namelijk: Grenzen stellen, Niet pluis gevoel en Communicatie.
Deze onderwerpen bieden we modulair aan zodat je niet onnodig tijd kwijt bent, je kunt kiezen wanneer het jou schikt (ieder thema wordt meerdere keren per jaar aangeboden).
Je ontmoet tijdens deze bijeenkomsten ook andere vrijwilligers om bijvoorbeeld ervaringen of vragen met elkaar te delen.

Wil je meedoen met deze module meld je dan aan. Vermeld duidelijk om welke module en datum het gaat.