Stichting de Kap en Hospice Apeldoorn starten woensdag 22 maart met de basistraining Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). De training is bedoeld voor nieuwe vrijwilligers die ondersteuning willen gaan bieden aan mensen in de laatste levensfase.

De training, die plaatsvindt in Hospice Apeldoorn aan de Polkastraat 5, bestaat uit acht bijeenkomsten. Je ontdekt wat het werk inhoudt, wat je zoal kunt tegenkomen en wat er van jou als vrijwilliger wordt verwacht. De laatste trainingsdag is op woensdag 26 april. Na het volgen van deze training ben je goed voorbereid op het werk dat je gaat doen als vrijwilliger terminale zorg.

Om VPTZ-vrijwilliger te worden is werkervaring in de zorg prettig, maar niet vereist. Een open houding, betrokkenheid en gevoel voor wat nodig is, zijn daarentegen wel belangrijk. Als je geïnteresseerd bent in dit bijzondere en dankbare vrijwilligerswerk en de basistraining wilt volgen, neem dan contact op met Hetty van der Veen, coördinator VPTZ (zie contactgegevens hiernaast).