In de vertelvoorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’ vertellen vijf Apeldoornse mantelzorgers hun eigen mantelzorgverhaal. Een vertelvoorstelling met een lach en een traan, o.l.v. regisseur Aad van der Waal, waarin mantelzorgsituaties openhartig, recht voor zijn raap, maar ook met humor worden verteld.

Mantelzorg is een belangrijk en vaak onzichtbaar aspect van onze samenleving. Mantelzorgers zijn de stille helden die dag in, dag uit voor hun naasten zorgen, zonder veel erkenning of waardering. Op initiatief van mantelzorgconsulent Karin Fennes en onder leiding van regisseur Aad van der Waal, hebben vijf toegewijde mantelzorgers besloten om hun verhalen te delen en het podium te betreden.

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. ‘hoe maak ik ruimte voor mezelf’, ‘hoe verdelen we de zorgtaken over de familie’ en ‘hoe ga je om met aannames van de buitenwereld’. De verhalen van Mirjam, Coby, Malika, Wim en Marsha zijn niet alleen herkenbaar voor andere mantelzorgers, maar kunnen ook een eyeopener zijn voor beroepskrachten, vrijwilligers, politici en beleidsmakers. De voorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’ werpt een nieuw licht op de uitdagingen en vreugdes van mantelzorg en kan bijdragen aan een beter begrip en meer waardering en ondersteuning voor deze onmisbare zorgverleners.

De voorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’ is financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Wijlen Koning Lodewijk Napoleon, het Frank van der Wal Fonds, stichting Vrienden van de Kap en de gemeente Apeldoorn.

 

LET OP!
Voor deze voorstelling geldt een WACHTLIJST.