Waarvoor kun je bij ons terecht?

Klussen

Kleine klussen in en om het huis, zoals een lampje vervangen, een schilderij ophangen of in de winter de stoep sneeuwvrij maken. Eventuele materiaalkosten zijn voor eigen rekening.

 

Vervoer

Voor vervoer naar het ziekenhuis, de huisarts, kapper en dergelijke. Indien nodig brengt de vrijwilliger je bij medisch bezoek tot de wachtkamer, maar gaat niet mee naar het consult. Je betaalt een kleine vergoeding voor de gereden kilometers.

 

Boodschappen

Klarenbekers die (tijdelijk) niet meer zelfstandig de boodschappen kunnen doen, kunnen hulp krijgen van een vrijwilliger om samen naar de winkel te gaan. Indien hierbij gebruik wordt gemaakt van een auto dan betaalt je een vergoeding voor de gereden kilometers.

 

Mantelzorgondersteuning

Een vrijwilliger van Helpende Handen kan worden ingezet om de zorg voor een familielid tijdelijk over te nemen, zodat jij even wat tijd voor jezelf hebt.

 

Inloopochtend en andere activiteiten

Iedere woensdag om 10:00 uur is er een inloopochtend in het MFC, waar Klarenbekers elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Vrijwilligers ondersteunen deze en andere (incidentele) activiteiten, zoals rolstoel-wandelen of mensen begeleiden tijdens een uitje naar bijvoorbeeld een tuincentrum.

Anja Boonzaaijer

Aanmelden & contact

Coördinator Helpende Handen

Heb je een hulpvraag, wil je vrijwilliger worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met coördinator Anja Boonzaaijer.