Rouwbegeleiding

Hoe ben jij de afgelopen dagen doorgekomen?

Als je je partner hebt verloren kan je behoefte hebben aan iemand die hetzelfde meegemaakt heeft als jij. Iemand die jou begrijpt, die naar je luistert met onverdeelde aandacht en je troost biedt. Die jou de ruimte geeft om te rouwen. Ieder verlies kent zijn eigen verdriet en niemand weet hoelang dat duurt.

De bezoekvrijwilligers van de Kap kunnen je in dit rouwproces ondersteunen. Zij zijn ervaringsdeskundig en hiervoor getraind. Door je gevoelens en gedachten te delen kun je beter omgaan met je verwarrende emoties, reacties uit de omgeving en moeilijke dagen. Het maakt je sterker.

Hoe werkt het

Na een kennismakingsgesprek bezoekt een vaste vrijwilliger je regelmatig. Hij/zij biedt jou een luisterend oor en helpt je te ontdekken wat jou weer kracht geeft. Gaandeweg wordt de begeleiding naar behoefte aangepast en na ongeveer een jaar uiteindelijk afgesloten.

Therèse Small

Therèse Siebenga

Coördinator Vrijwilligers, Vptz en Rouwverwerking

Heb je behoefte aan contact met iemand die weet wat jij doormaakt? Of wil je meer informatie over de bezoekdienst of de koffieochtend? Neem dan contact op met Therèse.