Zorgintensief kind

Ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte hebben te maken met veel zorgen en moeilijke vraagstukken. Het is vaak heel lastig om zaken geregeld te krijgen, zoals hulpmiddelen of een speciale woonvorm. Je weg vinden in de wereld van intensieve zorg voor je kind kost veel tijd en energie en gaat gepaard met emoties. Om onderling ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen hebben enkele ouders met een zorgintensief kind het Platform Krachtig Apeldoorn opgericht.

“Het kan enorm helpen als je je verhaal kwijt kunt bij iemand die hetzelfde meemaakt”, zegt Regine Beijer, één van de oprichters van het platform Krachtig Apeldoorn. “Ik denk graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Als je samenwerkt, dan kom je verder. Daarom zet ik me in voor dit platform.”

Het Platform Krachtig Apeldoorn dankt haar naam aan het magazine ‘Krachtig’ dat de ouders in 2021 hebben uitgegeven en wordt ondersteund door Stichting de Kap en Mee Veluwe. Iedere eerste maandag van de maand organiseert het platform een themabijeenkomst of ontmoetingsavond speciaal voor ouders en verzorgers van een zorgintensief kind. Bekijk voor meer informatie onze agenda.

De presentatie van het platform vond plaats tijdens een Italiaanse avond, speciaal voor ouders met een zorgintensief kind. Dit was één van vele de activiteiten om Apeldoornse mantelzorgers in het zonnetje te zetten in het kader van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg in 2022. De Italiaanse avond werd financieel mogelijk gemaakt door de Pastazaak, Rabobank Apeldoorn, TB Stichting Apeldoorn, Kroonpad/Zonnehoek en Initiatievenfonds Apeldoorn. (Bekijk hier de foto’s van de bijeenkomst en de presentatie van het Platform Krachtig Apeldoorn.)

Berichten

Podcast_Levenslessen van Olivier

Podcasttip: Levenslessen van Olivier

In de podcast ‘Levenslessen van Olivier’ deelt Ingeborg Felix wat zij heeft geleerd van haar meervoudig gehandicapte zoon Olivier.

Lees verder
Platform KrachtigApeldoorn_werkgroep 1

Mooie week voor Platform KrachtigApeldoorn

Het was een week vol mooie en inspirerende ontmoetingen voor de zorgouders van Platform KrachtigApeldoorn!

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie Platform KrachtigApeldoorn

Platform KrachtigApeldoorn organiseert een nieuwjaarsreceptie voor ouders met zorgintensief kind.

Lees verder