Ben raakt Roberto

Toen ik besefte hoeveel ik voor een ander kon betekenen kwam ik zelf ook beter in mijn vel te zitten.

  • Vrijwilliger: Ben (52)
  • Hulpvrager: Roberto (49)
  • Tijdsbesteding: 4 uur per maand

Ben is gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen (20 en 23). Hij werkt bij het UWV in een administratief-juridische functie en doet daarnaast vrijwilligerswerk.

Waarom vrijwilligerswerk? 

“Ik krijg er een goed gevoel van; door mijn hulp komen mensen weer verder. Ik kwam er jaren geleden zelfs beter door in mijn vel te zitten toen ik besefte hoeveel ik voor een ander kon betekenen.”

Wie is jouw hulpvrager?

“Roberto, een jonge man die door een nieraandoening volledig is afgekeurd, terwijl hij voorheen zo’n 80 tot 90 uur per week werkte als vrachtwagenchauffeur.”

Wat doe je?

“Ik heb uitgezocht of Roberto gebruik kon maken van regelingen vanuit o.a. de gemeente, zoals een bijdrage vergoeding eigen risico en een bijdrage voor de energieverhogingen. Ik keek met hem mee of hij nergens geld ‘liet liggen’.”

Wat levert het jou op?

“Ik ben een aantal keren bij hem geweest om hem te helpen en krijg nog steeds af en toe een appje van hem. Soms zitten er mensen tussen waar je contact mee houdt. Roberto is er daar één van.”

Wat is er zo leuk aan?

“Het geeft mij veel voldoening. Ik help voornamelijk mensen met lage inkomens die geld laten liggen omdat ze niet op de hoogte zijn van ‘potjes’ die o.a. via de gemeente beschikbaar zijn. Ik merk dat ik mensen daardoor weer rust in hun leven geef.”

Reactie van Roberto:

“Ben heeft de afgelopen 1,5 jaar veel voor mij betekent. Dankzij hem ontdekte ik waar ik allemaal recht op had. Het heeft mij financieel veel opgeleverd. Ik heb nog steeds leuk contact met hem; ik kan echt op hem bouwen!”

Wie RAAK jij?

Wil jij samen met ons de wereld
een beetje mooier maken?
Wij maken graag kennis met je!

Wie RAAK jij?

Wil jij samen met ons de wereld
een beetje mooier maken?
Wij maken graag kennis met je!