Gezocht: Vrijwilligers Gezinsondersteuning

Kun jij goed overweg met kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben? En lijkt het je leuk om gezinnen te ondersteunen? Dan werken we graag met jou samen!

Ouders van kinderen met een zorgintensief kind zijn vaak zo druk met liefdevolle zorg en aandacht voor deze kinderen, dat ze bijna nooit tijd en energie overhouden voor iets anders. Als vrijwilliger kun je een verschil maken door iets leuks met het kind te gaan doen. Ouders krijgen zo de ruimte om zelf iets te ondernemen, of blijven in de buurt maar hebben even tijd voor zichzelf. Zo’n adempauze zorgt ervoor dat ouders de zorg voor hun kind beter volhouden, er is meer rust en ontspanning thuis.

Voorbeelden van hulpvragen zijn;
– Een moeder ontlasten door activiteiten te doen met haar kinderen die speciale aandacht nodig hebben, zoals naar de speeltuin gaan of spelletjes doen.
– Ouders van een dochtertje met het down syndroom ontlasten door op het dochtertje op te passen.
– Een vader wat lucht geven, door een middag per week activiteiten te doen met zijn zoontje van 8 jaar met autisme.

Je hoeft geen professional te zijn, maar moet wel affiniteit hebben met zorgintensieve kinderen en hun ouders. Samen kijken we naar jouw kwaliteiten en welke hulpvraag daarbij het beste past.

Over stichting de Kap

Wij koppelen mensen die hulp of zorg nodig hebben met Apeldoorners die graag wat voor een ander willen doen. Daarnaast ondersteunen we mensen in Apeldoorn en omliggende dorpen die langdurig zorgen voor een familielid of vriend. Iets vrijwillig voor een ander doen is mooi. Samen krijgen we heel wat voor elkaar!

Eleonora

Eleonora Souissa

Mantelzorgconsulent, Diversiteit & Inclusie

Spreekt deze functie je aan? Of wil je graag meer informatie, neem dan telefonisch contact op met Laura