Help jij een mantelzorger weer opladen?

“Dankzij de komst van de vrijwilliger kon ik even weg. Ik voel me weer helemaal opgeladen”
– Een mantelzorger

Veel mensen in de wijken Woudhuis en Osseveld zorgen soms 24/7 voor een naaste, zoals een partner, ouder of kind. Die zorg komt vaak voort uit veel liefde, maar ook mantelzorgers hebben behoefte aan ontspanning. Jij kunt hierin iets betekenen door aanwezig te zijn op momenten dat de mantelzorger iets voor zichzelf gaat doen. Jouw aanwezigheid en aandacht in de vorm van een praatje maken, wandelen of een spelletje doen, wordt zeer op prijs gesteld.

Dit project is een samenwerking tussen Stichting de Kap en Talma Borgh. De Kap zet al 55 jaar succesvol vrijwilligers in bij mensen thuis, Talma Borgh biedt professionele zorg in een woonzorgcentrum én bij mensen thuis.

Integriteit en empathie

Als vrijwilliger Vervangende Mantelzorg kom je in iemands persoonlijke leefomgeving. Je krijgt een inkijkje in het leven van mensen en soms kom je bij mensen in een kwetsbare situatie. Dit vraagt om integriteit en empathisch vermogen. Het is een zelfstandige vorm van vrijwilligerswerk, het is daarom belangrijk dat je je grenzen goed kunt aangeven en goed communiceert.

We zoeken in eerste instantie zes vrijwilligers die op vaste of flexibele basis inzetbaar zijn bij mensen thuis. We vragen een beschikbaarheid van circa 2-5 uur per week en voor de periode van minimaal een half jaar.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog wat meer informatie, dan komen we graag met je in contact.

Contact opnemen kan via:
– de Kap: Laura Vrijsen: 06 – 34552950 of l.vrijsen@dekap.nl
– Talma Borgh: Carola Wentink: 06 – 55551226 of cwentink@talma-borgh.nl).