Vrijwillig Maatje

Wil jij een verschil maken in iemands leven en bijdragen aan het vergroten van iemands zelfvertrouwen en sociale netwerk? Word dan een persoonlijk Maatje voor iemand die jouw steun goed kan gebruiken.

Als Maatje speel je een belangrijke rol in het leven van iemand die wat extra aandacht en begeleiding nodig heeft. Samen met je maatje bepaal je welke activiteiten jullie gaan ondernemen. Of het nu gaat om een goed gesprek, een ontspannen wandeling, samen sporten, genieten van een kopje koffie of een gezellig spelletje spelen, de keuze is aan jullie.

Gedurende ongeveer een jaar sta je klaar om te helpen, advies te geven en ondersteuning te bieden bij het overwinnen van uitdagende obstakels. Plezier en persoonlijk contact staan hierbij centraal. Samen bekijken jullie welke dag het beste uitkomt.

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn.
Je werkt als Maatje zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Ook is het prettig als je de Nederlandse taal redelijk goed spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

De maatjesprojecten van de Kap zijn samen met de maatjesprojecten van Stimenz ondergebracht in een samenwerkingsverband: MaatjesApeldoorn.

Truus

Truus de Boer

Coördinator vrijwilligers, Maatjes Apeldoorn

Wil jij een verschil maken in iemands leven en bijdragen aan het vergroten van iemands zelfvertrouwen en sociale netwerk? Neem dan contact op met Truus voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie.