Vrijwilliger Boodschappenhulp

Soms kunnen mensen door omstandigheden zelf niet naar de winkel gaan, of vinden ze het lastig om alleen te gaan. Wil jij een buurtgenoot helpen met de boodschappen? 

Als vrijwilliger Boodschappenhulp help je bij het doen van boodschappen voor mensen die hier moeite mee hebben. Dit kan zijn omdat ze niet in staat zijn om zelf de wekelijkse boodschappen in huis te halen of omdat de hulpvrager te weinig financiële middelen heeft om de boodschappen te laten bezorgen of andere hulp in te schakelen.

Je kunt samen met de hulpvrager één keer per week en bij maximaal twee winkels boodschappen doen, of deze alleen voor hen halen. Het gaat hierbij om een kleine hoeveelheid boodschappen die bedoeld zijn voor het dagelijkse levensonderhoud.

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn. Je werkt als vrijwilliger Boodschappenhulp zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Ook is het prettig als je de Nederlandse taal redelijk goed spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Miranda

Miranda Berenschot

Coördinator vrijwilligers

Maatjes Apeldoorn

Eric

Eric Kremer

Coördinator vrijwilligers

HulpSaam – ZW, NW en dorpen

Laura

Laura Vrijsen

Coördinator Vrijwilligers

HulpSaam – ZO en NO