Vrijwilliger Klus, Tuin & Computer

Ben jij handig, hou je van tuinieren en/of ken je je weg in de wereld van computers? Als vrijwilliger Klus, Tuin, & Computer kun je anderen helpen met kleine klusjes in en om het huis.

klussen

Klussen

Als vrijwilliger kan je mensen helpen die niet in staat zijn om kleine doe-het-zelf klusjes in en om het huis uit te voeren. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderijtje, gordijnrail of plank, het vervangen van een lampje of het in elkaar zetten van een kastje.
Het gaat hierbij om kleine klussen en niet om grotere projecten zoals schilderen, behangen, vloeren leggen of loodgieterswerk. De hulpvrager betaalt zelf het materiaal dat nodig is om de klus te klaren.

 
 

snoeien

Klein tuinonderhoud

Heb je groene vingers? Ben je graag buiten en wil je mensen helpen met het onderhouden van hun tuin? Als vrijwilliger help je mensen die niet in staat zijn zelf hun tuin te onderhouden of niet de financiële middelen hebben om een tuinman in te huren. Het gaat om eenvoudig onderhoud zoals snoeiwerk, blad ruimen, schoffelen, onkruid wieden e.d.

 

 

senior met tablet

Computerhulp

Heb je ervaring met moderne communicatiemiddelen en vind je het leuk om anderen daarmee te helpen? Dan kun je als vrijwilliger mensen helpen met het gebruik van computers, laptops, tablets, tv’s en smartphones. Of het nu gaat om het installeren van apps, het gebruik van internet, beeldbellen, het oplossen van kleine technische problemen of het instellen van zenders op de tv, jouw digitale expertise maakt het leven van anderen een stuk gemakkelijker.

 

 
 

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn.

Je werkt als vrijwilliger Klus, Tuin & Computer zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Ook is het prettig als je de Nederlandse taal redelijk goed spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Renate

Renate Kreuwel

Coördinator vrijwilligers, Praktische Hulp

Ben jij handig, hou je van tuinieren en/of ken je je weg in de wereld van computers? Neem dan contact op met Renate voor meer informatie over deze vrijwilligersfuncties.