Vrijwilliger Mantelzorgondersteuning

Wil jij als vrijwilliger een ander helpen door de zorg voor een hulpbehoevende naaste tijdelijk over te nemen, zodat de mantelzorger even tijd heeft voor zichzelf? Meld je dan aan voor de flexpool mantelzorgondersteuning.

Niet iedereen heeft het geluk om een naaste te hebben die hen kan ondersteunen bij dementie, een beperking of chronische ziekte. Juist nu we steeds langer thuis blijven wonen, kan een vrijwilliger een belangrijke rol spelen in het bieden van gezelschap, contact en ondersteuning. Vervanging mantelzorg (respijtzorg) kan een welkome aanvulling zijn op de zorg.

Als vrijwilliger Mantelzorgondersteuning verricht je geen verpleegkundige handelingen. Je hoeft dus geen professionele zorgverlener te zijn om de taken van een mantelzorger tijdelijk over te nemen.

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn.
Je werkt als vrijwilliger Mantelzorgondersteuning zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Ook is het prettig als je de Nederlandse taal redelijk goed spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Eric

Eric Kremer

Coördinator vrijwilligers

HulpSaam – ZW, NW en dorpen

Miranda

Miranda Berenschot

Coördinator vrijwilligers

Maatjes Apeldoorn

Laura

Laura Vrijsen

Coördinator Vrijwilligers

HulpSaam – ZO en NO