Vrijwilliger Sociaal Contact

Ben jij sociaal ingesteld, kun jij goed luisteren en lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen die in een isolement verkeert? Word dan vrijwilliger Sociaal Contact.

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap en een luisterend oor. Voor sommige mensen is het lastig om sociale contacten te hebben of te onderhouden omdat ze aan huis gebonden zijn en/of eenzaam zijn.

Als vrijwilliger Sociaal Contact help je mensen die behoefte hebben aan contact. Samen onderneem je activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement en het uitbreiden van het sociale netwerk zodat de hulpvrager weer volop kan deelnemen aan de samenleving. Of het nu gaat om een gezellig kopje koffie, een spelletje, een (rolstoel)wandeling of een uitje, jouw aanwezigheid maakt het verschil.

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn.
Je werkt als vrijwilliger Sociaal Contact zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Ook is het prettig als je de Nederlandse taal redelijk goed spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Eric

Eric Kremer

Coördinator vrijwilligers

HulpSaam – ZW, NW en dorpen

Miranda

Miranda Berenschot

Coördinator vrijwilligers

Maatjes Apeldoorn

Laura

Laura Vrijsen

Coördinator Vrijwilligers

HulpSaam – ZO en NO