Vrijwilliger Thuisadministratie

Ben jij iemand die graag met cijfers werkt en orde op zaken stelt? Dan ben jij de perfecte persoon om anderen te helpen met hun administratie.

Als vrijwilliger Thuisadministratie help je mensen die moeite hebben met het ordenen en beheren van hun huishoudelijke financiën. Of het nu te maken heeft met een laag inkomen, onbekendheid met regelingen en toeslagen, inkomensverlies door werkloosheid of een scheiding, jij kunt hen de helpende hand bieden.

Met jouw inzet geef je mensen weer hoop voor de toekomst. Je maakt hen bewust van hun budget, de inkomsten en de uitgaven, en waar mogelijk wijs je ze op toeslagen en andere regelingen. Zo voorkom je dat iemand (verder) in de financiële problemen raakt, grote schulden opbouwt of te maken krijgt met deurwaarders. Zo bied je mensen weer perspectief voor de toekomst. Uiteraard blijft de hulpvrager te allen tijde zelf verantwoordelijk.

Goed om te weten; je doet geen belastingaangiftes en ook geen juridische kwesties.

Wat levert het jou op?

Voldoening. Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn. Je werkt als vrijwilliger Thuisadministratie zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Verder is het belangrijk dat je goed de Nederlandse taal spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Renate

Renate Kreuwel

Coördinator vrijwilligers, Praktische Hulp

Ben jij iemand die graag met cijfers werkt en orde op zaken stelt? Neem dan contact op met Renate voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie.