Vrijwilliger Vervoer en begeleiding

Beschik je over eigen vervoer, vind je autorijden leuk en ben je sociaal ingesteld? Meld je dan nu aan als vrijwilliger Vervoer & Begeleiding.

Als vrijwillig chauffeur begeleid je mensen die naar het ziekenhuis, arts of therapeut moeten, maar geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer of de Regiotaxi en geen hulp kunnen krijgen van hun mantelzorger of familie.

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het rijden, maar bent ook behulpzaam bij het in-en uitstappen en het begeleiden naar en van de bestemming. Indien nodig ga je mee naar de wachtkamer en/of spreekkamer, help je een handje, bijvoorbeeld bij het dichtknopen van een jas of het strikken van een veter, of ben je een aanvullend, luisterend oor tijdens het consult met de arts.

Het leuke aan dit vrijwilligerswerk is dat je het kunt doen op het moment dat het past in jouw agenda. Voor het vervoer naar de afspraak en terug ontvang je een km-vergoeding en eventuele parkeerkosten van de hulpvrager.

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn.

Je werkt als vrijwilliger Vervoer & Begeleiding zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Ook is het prettig als je de Nederlandse taal redelijk goed spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Renate

Renate Kreuwel

Coördinator vrijwilligers, Praktische Hulp

Beschik je over eigen vervoer, vind je autorijden leuk en ben je sociaal ingesteld? Neem dan contact op met Renate voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie.