Dag van de Mantelzorg: ruime keuze uit leuke activiteiten, workshops en voorstellingen

Duizenden Apeldoorners zijn mantelzorger. Zij zorgen vele uren per week voor een ziek familielid of andere naaste. Met verschillende activiteiten in het kader van de Dag van de Mantelzorg staan deze stille helden zélf even centraal. Verspreid over de maand november kunnen ze kiezen uit maar liefst 16 verschillende activiteiten.

In Nederland zorgen zo’n vijf miljoen mensen vanaf 16 jaar voor een ziek familielid, vriend of buur. Zij zijn betrokken bij huishoudelijke taken, lichamelijke verzorging, regelen financiën en vervoer en maken afspraken met hulpverleners. Dit doen ze vaak in combinatie met betaald werk en het runnen van hun eigen gezin.

Waardering

Apeldoorn draagt deze mantelzorgers een warm hart toe. Zij verdienen waardering én een avondje uit. In het kader van de Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november kunnen mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn dit jaar kiezen uit een groot aanbod aan verschillende gratis activiteiten. Van een kookworkshop, verwenarrangement of maaltijd tot een film- of theatervoorstelling.

Vertelvoorstelling

De reeks evenementen wordt dinsdag 28 november afgesloten met de vertelvoorstelling ‘Stille Helden in de Schaduw’ in Theater Gigant. Een ontroerende en boeiende voorstelling waarin vijf mantelzorgers openhartig, maar ook met de nodige humor, hun persoonlijke verhaal delen met het publiek.

Aanmelden

De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door Stimenz, KleinGeluk, de Kap, MEE Veluwe en ZGApeldoorn. Mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn kunnen zich voor één van de activiteiten en/of de vertelvoorstelling ‘Stille Helden in de Schaduw’ aanmelden via onderstaande knop. Heb je geen internet, dan kun je je telefonisch aanmelden via de receptie van de Kap: 055 529 55 20.

Ken je iemand die mantelzorger is? Maak hem of haar dan attent op dit aanbod aan activiteiten speciaal voor mantelzorgers. Wees er snel bij, want vol is vol.