Persoonlijke verhalen van Apeldoornse mantelzorgers

Vertelvoorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’

Mantelzorg is een belangrijk en vaak onzichtbaar aspect van onze samenleving. Mantelzorgers zijn de stille helden die dag in, dag uit voor hun naasten zorgen, zonder veel erkenning of waardering. Op initiatief van mantelzorgconsulent Karin Fennes en onder leiding van regisseur Aad van der Waal, hebben vijf toegewijde mantelzorgers besloten om hun verhalen te delen en het podium te betreden.

De afgelopen maand heeft Van der Waal samen met vijf Apeldoornse mantelzorgers intensief gewerkt aan het omvormen van hun persoonlijke ervaringen tot verhalen die geschikt zijn voor een breder publiek. Het resultaat is de vertelvoorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’. Een ontroerende en boeiende voorstelling over de wereld van de mantelzorger. Een voorstelling met een lach en een traan, waarin mantelzorgsituaties openhartig, recht voor zijn raap, maar ook met de nodige humor worden verteld.

Eyeopener

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. ‘hoe maak ik ruimte voor mezelf’, ‘hoe verdelen we de zorgtaken over de familie’ en ‘hoe ga je om met aannames van de buitenwereld’. De verhalen van Mirjam, Coby, Malika, Wim en Marsha zijn niet alleen herkenbaar voor andere mantelzorgers, maar kunnen ook een eyeopener zijn voor beroepskrachten, vrijwilligers, politici en beleidsmakers. De voorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’ werpt een nieuw licht op de uitdagingen en vreugdes van mantelzorg en kan bijdragen aan een beter begrip en meer waardering en ondersteuning voor deze onmisbare zorgverleners.

De vertelvoorstelling vindt plaats op dinsdag 28 november van 15:00 tot 17:00 uur in Theater Gigant aan de Nieuwstraat 377 en markeert de afsluiting van de jaarlijkse ‘Dag van de Mantelzorg’. Gratis toegangskaarten zijn aan te vragen via onderstaande knop.

De voorstelling ‘Stille Helden uit de Schaduw’ is financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Wijlen Koning Lodewijk Napoleon, het Frank van der Wal Fonds, stichting Vrienden van de Kap en de gemeente Apeldoorn.