Gastvrouw/gastheer gezocht voor infopunt Gelre

Gelre ziekenhuizen Apeldoorn is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om het team van het ‘Informatiepunt Mantelzorg’ in de centrale hal te versterken.

Het ‘Informatiepunt Mantelzorg’ in Gelre Apeldoorn werd in 2017 opgericht en is sindsdien een belangrijke plek geworden voor mantelzorgers. Hier kunnen ze terecht met hun verhalen, vragen stellen en vrijblijvend informatie krijgen over diverse mantelzorgorganisaties in Apeldoorn en omgeving. Het infopunt werkt nauw samen met het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg van stichting de Kap, een organisatie voor informele zorg met veel kennis en ervaring in het ondersteunen van mantelzorgers.

Het informatiepunt is op dinsdag en woensdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Om het infopunt optimaal te laten functioneren en meer mantelzorgers te kunnen helpen, hebben we jouw hulp nodig! Als vrijwilliger bij het ‘Informatiepunt Mantelzorg’ kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van mantelzorgers. Je taken zullen onder andere bestaan uit het bieden van een luisterend oor, het verstrekken van mondelinge en schriftelijke informatie over ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers, en het stimuleren van lotgenotencontact.

Wat vragen ze van jou?

  • Interesse in het informeren en ondersteunen van mantelzorgers.
  • Beschikbaarheid van minimaal 1-2 middagen per week.
  • Drie keer per jaar deelnemen aan een informatie- en evaluatie-koffieochtend.
  • Jaarlijks (gratis) deelnemen aan scholing of bijeenkomsten over mantelzorg georganiseerd door de Kap.
  • Het lezen van (gratis) e-nieuwsbrieven van mantelzorgorganisaties zoals de Kap.
  • Een empathische en uitnodigende houding, en goede communicatieve vaardigheden.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het ‘Informatiepunt Mantelzorg’? Meld je dan vandaag nog aan en help ons mantelzorgers de ondersteuning te bieden die ze verdienen! Kijk hier voor meer informatie over deze functie en aanmelding bij Gelre ziekenhuizen.

Samen kunnen we het verschil maken in het leven van mantelzorgers. Doe mee en word een gewaardeerde gastvrouw/gastheer in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn!