Vervoer nodig? Ontdek het aanbod aan vrijwillig chauffeurs!

In Apeldoorn en omliggende dorpen zijn meerdere hulporganisaties actief die vervoer door vrijwillig chauffeurs aanbieden, speciaal voor mensen die vanwege een lichamelijke of sociale beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of de regiotaxi.

In de stad bieden stichting de Kap, AutoMobiel en Zorgsaam vervoer door vrijwillig chauffeurs aan. In de omliggende dorpen kunnen inwoners een beroep doen op de hulpdiensten Dinge Doen Hoenderloo, Graag Gedaan Loenen, Helpende Handen Klarenbeek en Noaberschap Ugchelen.

Folder

Het aanbod en de kosten verschillen per hulporganisatie. Sommige organisaties nemen alleen vervoersverzoeken aan met een medisch doeleinde. Bij andere organisaties brengt de vrijwillig chauffeur je ook naar familie, de stad of de kerk.

Om de inwoners van Apeldoorn en omliggende dorpen op de hoogte te brengen van deze diensten, is de folder ‘Vervoer nodig?’ uitgebracht. Deze is o.a. af te halen bij de receptie van de Kap aan de Regentesselaan 2-B. Voor degene die de informatie online wil raadplegen, is er ook een digitale versie van de folder beschikbaar.

Welzijn

Het aanbod aan vervoer door vrijwilligers is een mooi voorbeeld van gemeenschapszin en solidariteit, waarbij stads- en dorpsgenoten hun tijd en energie investeren om anderen te helpen. Of het nu gaat om een rit naar het ziekenhuis of gewoon een gezellig uitje, deze diensten maken een groot verschil in het welzijn van de hulpvragers.