Maatje Petra en hulpvraagster Carmen samen op weg om doel te bereiken

“Elke koppeling aan een hulpvrager is een kans om wat voor een ander te kunnen betekenen. Een mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling en groei, door samen op weg te gaan om een doel te bereiken.” Aan het woord is Petra, vrijwilligster bij MaatjesApeldoorn.

Petra is vorig jaar als maatje gekoppeld aan hulpvraagster Carmen. Door een ongeluk, dat zowel geestelijk als lichamelijk veel impact op het leven van deze jonge vrouw heeft gehad, zijn er angsten ontstaan die de stap om buitenshuis te gaan en aansluiting te zoeken moeilijk maakt. Gelukkig wordt zij door professionals goed begeleid en biedt dit haar geestelijk goede handvatten. Carmen wilde graag weer aansluiting zoeken bij een reguliere organisatie op creatief- en modegebied en dan met name kleding maken en herstellen.

Naaiatelier

“We zijn begonnen met het selecteren van organisaties waar zij terecht kon voor het maken van kleding”, blikt Petra terug. “Carmen is zelf gaan bellen en één organisatie had plek voor haar en sprong er door de klik aan de telefoon gelijk uit.” De cursus bij het naaiatelier was vanaf de eerste les een succes. Een kleine groep cursisten waar je op je eigen niveau aan de slag kunt en een leuke docent. Ook een vriendin van Carmen had zich opgegeven. “Nu, bijna een jaar later, gaat ze nog wekelijks naar de lessen en ze heeft er nog steeds veel plezier in. Zij is blij dat ze deze stap met behulp van MaatjesApeldoorn heeft durven zetten”, vertelt Petra.

Doorzettingsvermogen

Goede vrienden helpt Carmen graag met het verstellen van kleding. Op dit moment is ze bezig om te kijken of zij ergens kan helpen om kleding te herstellen. Ze doet dan een activiteit waar ze veel plezier aan beleeft en helpt tegelijkertijd ook anderen. Petra: “Ik bewonder haar doorzettingsvermogen, ondanks dat het niet altijd makkelijk was. Ik weet zeker, dat dit haar gaat lukken.”

(Op eigen verzoek zijn niet de echte namen gebruikt.)

Truus

Truus de Boer

Wil jij net als Petra een maatje zijn voor een stadsgenoot die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Meld je dan nu als vrijwilliger aan bij de Kap.