Vrijwilliger Rouwbegeleiding

Begrijp je de verwarrende emoties, reacties uit de omgeving en de moeilijke dagen die gepaard gaan met rouw na het verlies van een dierbare? Dan zou je een hele goeie vrijwilliger Rouwbegeleiding kunnen zijn.

Als vrijwilliger Rouwbegeleiding bied je ondersteuning aan mensen die hun partner hebben verloren en behoefte hebben aan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Herkenning, erkenning en steun bieden troost.

Iedereen rouwt op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Door gevoelens en gedachten te delen kan de hulpvrager beter omgaan met zijn of haar emoties en uiteindelijk sterker worden.

Na een kennismakingsgesprek bezoek je de hulpvrager regelmatig. Je biedt een luisterend oor en helpt ontdekken wat weer kracht geeft. Na ongeveer een jaar wordt de begeleiding afgesloten. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt.

Voordat je als vrijwilliger Rouwbegeleiding aan de slag gaat, krijg je eerst een gedegen training. Vervolgens word je voortdurend bijgeschoold.

Wat levert het jou op?

Voldoening! Jij zet je immers in voor een (kwetsbare) inwoner van Apeldoorn.
Je werkt als vrijwilliger Rouwbegeleiding zelfstandig, maar je staat niet alleen. Je bent onderdeel van een vrijwilligersteam en op de achtergrond is altijd een coördinator van de Kap aanwezig om je te helpen. Deze coördinator kijkt of er een klik is tussen jou en de hulpvrager en luistert goed naar zowel jouw wensen als die van de hulpvrager om ervoor te zorgen dat hierin een goede balans is.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze kun je via ons gratis aanvragen. Zo zorgen we voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze hulpvragers. Om een goed contact met de hulpvrager te hebben is het prettig als je goed de Nederlandse taal spreekt.

Doe mee en maak een verschil!

Therèse Small

Therèse Siebenga

Coördinator Vrijwilligers, Vptz en Rouwverwerking

Begrijp je de verwarrende emoties, reacties uit de omgeving en de moeilijke dagen die gepaard gaan met rouw na het verlies van een dierbare? Neem dan contact op met Therèse voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie.